Waar staat ISO eigenlijk voor?

Waar staat ISO eigenlijk voor

Waar staat ISO eigenlijk voor?

Gezond en veilig werken is essentieel. Helemaal als je werkt in een risicovolle omgeving met gevaarlijke stoffen en/of riskante situaties. De juiste werkkleding maakt daarbij het verschil in bescherming.

Het start met de vraag ‘Welk gevaar lopen mijn medewerkers?’. Vervolgens breng je in kaart hoe groot het letsel kan zijn en hoe vaak de situatie zich voordoet. Hoe groot is de kans dat er letsel ontstaat? Essentiële vragen om te kunnen bepalen welke eisen je aan de beschermende werking van de bedrijfskleding moet stellen.

Wie of wat bepaalt aan welke eisen de bedrijfskleding moet voldoen en wanneer het ISO-genormeerd moet zijn? En wat is het grote voordeel van het uitbesteden van het beheer van deze bedrijfskleding aan een wasserij?

De afkorting ISO staat voor International Organisation for Standardization. Deze organisatie heeft als doel internationale normen en standaarden per vakgebied op te stellen en vast te leggen voor producten, diensten en methodes.

Inmiddels doen 163 landen mee aan deze ISO-normeringen en zijn er, op het moment van schrijven, meer dan 21.500 ISO-normen vastgelegd. Om te onderzoeken aan welke normen je moet voldoen, hoef je niet door de hele brij aan normen heen te werken; de eisen rollen vanzelf uit een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Daarover later meer.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.